OVER EAGLE COLOUR  

Mijn naam is Grietje de Haan (1957). Na de middelbare school volgde ik de lerarenopleiding tekenen/handvaardigheid in Leeuwarden.  Daarna heb ik een studie klassieke homeopathie, iriscopie, kruidengeneeswijze, Chinese filosofie, natuurgeneeskunde en voeding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Vanaf 1985 ben ik hierin part-time werkzaam in een eigen praktijk samen met Dick van den Brink. We zijn getrouwd en hebben 3 kinderen (1988-1991-1995). We verdelen praktijk, de zorg voor de kinderen en  het huishouden. De tekenopleiding heb ik alleen gebruikt bij de geboortekaartjes van de kinderen.

In 1996 volgde ik een cursus mandalatekenen om iets leuks voor mezelf te doen. Toen kwam het plezier in het tekenen terug en ben ik meer (teken-) cursussen gaan volgen over sjamanisme, Keltische kunst  e.a. Ik vind het een mooie combinatie om mijn interesse in vele oude culturen uit te kunnen drukken via tekeningen. Een tekening is voor mij ook een verdieping in de spiritualiteit en kunst van deze culturen. Met name het medicijnwiel wat diverse culturen gebruiken vind ik een prachtige en krachtige bron van inspiratie. Ook teken ik graag over de natuur zoals bijvoorbeeld dieren. De afgelopen jaren hebben we twee mooie reizen naar Canada gemaakt, één naar de West-kust en één naar de Oost-kust. Van beide reizen heb ik inspiratie gekregen voor nieuwe tekeningen en tekenlessen.

Na een tijdje ben ik zelf cursussen gaan geven, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Op dit moment ligt het accent van míjn werk meer bij Eagle Colour, bij Dick op onze homeopathie-praktijk.

Ik ben lang bezig met een tekening, soms wel 40-60 uur. Ik verdiep mij in details en in het onderwerp en neem hiervoor de tijd. De originelen zijn ongeveer tussen de 20 en 28 cm. doorsnee. Ik ben begonnen met het maken van kaarten van mijn tekeningen en inmiddels krijgt dit steeds meer vorm.

Ik werk graag met kleurpotlood en de meeste tekeningen zijn hiermee gemaakt. De regenboogserie is gemaakt met ecoline.    

   

    

 

 

If you talk to the animals they will talk to you

and you will know each other.

If you do not talk to them you will not know them,

And what you do not know you will fear.

What one fears one destroys.    

Chief Dan George.                                                                                       

 

Top

Eagle Colour  | info@eaglecolour.nl