Open atelierroute 2022

Na 11 jaar, doe ik niet meer mee met de route. Ik heb altijd met veel plezier meegedaan.

 

                                           INFORMATIE OVER DE TEKENCURSUSSEN.

 

Om een indruk te krijgen van de cursussen en het werk van de cursisten kun je het beste de foto's bekijken die ik gemaakt heb tijdens de diverse lessen. Klik op "werk van cursisten".

De cursus die ik langzamerhand zelf ontwikkeld heb gaat over verschillende Indiaanse culturen. Deze cursus breidt zich nog steeds uit, waardoor het een steeds vollediger beeld geeft van de diversiteit van de culturen, die juist ook weer vele spirituele overeenkomsten hebben. Ik besef dat er nog veel meer bijzondere culturen zijn, ik kan er slechts een aantal kiezen.

Ondertussen bestaat de cursus KUNST EN CULTUUR VAN DE INDIANEN uit de volgende onderwerpen (deze verschillen per cursus):

* De Indianen van de Noord-west kust van Canada, gestileerde figuren, vooral bekend van de totempalen (zie galerie)

* De kleurencirkel van de Seneca-Indianen, Iroqois-confederatie (zie galerie)

* Het medicijnwiel (zie medicijnwielserie).

* De Maya-cultuur, je eigen zonnezegel (zie galerie)

* Krachtdieren (je eigen dier o.a. volgens  het Indiaanse medicijnwiel).

* Sterrenwatermandala (volgens een oude Indiaanse legende,(zie galerie)

* Een mandala die ontstaat vanuit een ondergrond van ecoline en  n.a.v. een kaart  van  de Moeder-Aarde Astrologie of de Medicijnkaarten van dieren wordt afgemaakt (zie galerie)

* Het Chakana, Inca-kruis (zie Galerie)

 

CHAKRA CURSUS.

In zeven lessen tekenen we elke keer een ander chakra met bijbehorende kleuren en getallen. Ook op verzoek te geven.

 

   MANDALACURSUSSEN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN.

Een selectie uit de onderwerpen: rozetmandala. Keltische mandala, dieren/planten, regenbooglemniscaat, zen-druppelmandala (zie foto) met ecoline en water, zwart-wit mandala, lotus, symbolenmandala, sprookjesmandala, yantra, enz. Op dit moment heb ik even een pauze in het geven van tekenlessen.

 

 

 

 WORKSHOP KELTISCH TEKENEN.

Bij voldoende aanmelding of bij speciale gelegenheden geef ik workshops Keltisch tekenen. Zo waren er in het najaar 2008 diverse workshops in het kader van de tentoonstelling over de Kelten in het Hunebedcentrum in Borger (zie foto). Het prachtige Keltische vlecht- en knoopwerk is een bijzonder kunstvorm. Je leert zelf deze figuren tekenen, zoals een triskel, een hartenknoop, het Keltisch levenswiel en een mooie sierrand. In een begeleidend stencil vind je informatie over Runetekens, de Keltische bomenhoroscoop (welke boom hoort bij jou?) en natuurlijk de technische gegevens om de figuren te tekenen.

 

 

Bij elke cursus hoort een mooie reader, met veel illustraties, begeleidende informatie en de techniek die bij het onderwerp hoort. De workshops kunnen in principe overal gegeven worden, de cursussen vinden plaats in Borger in Het Hunzehuys, Molenstraat 3 f in de provincie Drente.

                                                                                                                                                                               

 earth my body,

water my blood,

air my breath and

fire my spirit.

 

 

 

 

 

Top

Eagle Colour  | info@eaglecolour.nl